Zwemmers ZV 44 geven visitekaartje af op OvK-A

Gepost 2019/12/10

Bij de dames zwommen Esmee Mulder, Jolijn Liezen, Lindsey Berghuis, Lotte Pieterman en Roos Arnold zich naar het Overijssels kampioenschap. Daarnaast wisten zij nog eens meerdere zilveren en bronzen medailles te veroveren. Zilver en brons waren er ook voor Carlein Polinder, Daniëlle Meinema, Féline Sam, Kim Westerink, Naomi Polinder, en Nora Weerman.

Bij de heren pakten Storm Boxum, Vince van der Pal en Robin van den Berg op meerdere afstanden de Overijsselse titel in hun leeftijdscategorie en wist Michiel Jorink de gouden plak in het paraklassement te bemachtigen. Zij lieten zien in absolute topvorm te verkeren. Naast het goud pakten zij namelijk op verscheidene afstanden nog eens zilver en brons. Ook Sven Klink wist zich meerdere malen naar de tweede en derde plek op het erepodium te zwemmen.

Klap op de vuurpijl waren echter de twee regiorecords. Het gemengde junioren estafetteteam dook in een tijd van 2.00, 75 fors onder het huidige regiorecord op de 4 x 50 meter wisselslag. Het team bestaande uit Kim Westerink, Jolijn Liezen, Vince van der Pal en Robin van den Berg zwom hiermee het oude record met maar liefst 5 seconden uit de boeken.
Ook het dames estafetteteam zwom met hun eindtijd van 8.36,11 een regiorecord. Naomi Polinder, Daniëlle Meinema, Lotte Pieterman en Lindsey Berghuis verbeterden het oude record op de 4 x 200 meter vrije slag zelfs met 7 seconden.

De Overijsselse kampioenschappen korte baan zwemmen werden gehouden op 16 en 17 november én 23 en 24 november 2019 in Zwembad Het Ravijn in Nijverdal. Een team van 33 zwemmers had zich dit jaar weten te plaatsen voor de kampioenschappen.