Vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei 2019: LAC deel 3 en limiet deel 4

Gepost 2019/05/05

Tijdens de training van vrijdag 3 mei vond deel 3 van het LAC-circuit plaats. Een team enthousiaste zwemmers trotseerde de 200 meter vrije slag, de 200 meter wisselslag en de loodzware 400 meter wisselslag. Wat fijn dat er weer officials bereid waren te fungeren want zonder officials kan niet worden gezwommen. Dank daarvoor!

Voor Storm Boxum en Marlouke Frijstein was het de eerste wedstrijd voor ZV 44. Storm sloot beide 200 meters af met een persoonlijk record. Marlouke benaderde haar inschrijftijd op de 200 vrij maar verpulverde haar pr op de 200 wissel met maar liefst 12 seconden! Een fantastische binnenkomer voor beide zwemmers! Naast Storm en Marlouke wisten veel zwemmers hun persoonlijk record fors te verbeteren. Eén zwemmer sprong er daarbij met kop en schouders bovenuit: Vivian Nooter zwom maar liefst 20(!) seconden van haar oude tijd af. Daarmee had zij een verbetering van 123 %!

Zaterdag 4 mei stonden 37 zwemmers alweer uitgerust aan de start voor de vierde eigen limietwedstrijd van dit seizoen. Hoewel het wederom behoorlijk warm was in het bad, zat de sfeer er al gauw goed in. De zwemmers voelden zich goed en waren zichtbaar in vorm. Bij deze wedstrijd kwam ook een van oor tot oor stralende Maurieke Frijstein voor het eerst in actie voor ZV 44. En hoe! Zij verbeterde haar tijd op de 50 meter rugslag met een seconden en haar 50 meter schoolslag was goed voor een verbetering van maar liefst 3,5 seconden!

Ook de overige zwemmers zwommen de sterren van de hemel. Enkele highlights uit deze bijzondere wedstrijd:

• Naomi Polinder, Lotte Pieterman én Nora Weerman duiken gezamenlijk onder de magische 1 minuut 10 grens op de 100 meter vlinder
  • Storm Boxum tikt in zijn leeftijdscategorie de nummer 1 tijd van Nederland binnen op de 100 meter schoolslag
  • Lindsey Berghuis zwemt een uitlooplimiet voor de Overijsselse A-kampioenschappen op de (jawel!) 100 meter schoolslag
  • Hugo Lamtink verbetert na zijn vakantie zijn 100 meter vrij met maar liefst 3 seconden en zwemt 1.03!
  • Puk Lubbers verpulvert haar inschrijftijden op alle afstanden en zwemt haar 50 meter vrije slag in een fantastische 29.06 seconden
  • Carlein Polinder hakt maar liefst 4,5 seconden van haar heel recente 100 meter vlinderslag tijd af
  • Vivian Nooter zwemt haar 100 meter rugslag tijd met 15 seconden aan flarden en pakt daarmee voor de tweede wedstrijd op rij de beste verbetering (136 %!).

Gezelligheid en sportiviteit stonden voorop deze wedstrijd en dat wierp weer zijn vruchten af.