NK-brons voor meisjes estafetteteams

Gepost 2019/10/20

Het meisjes junioren 2 en het meisjes junioren 4 estafetteteam van ZV 44 hebben zondag 22 september 2019 bij de Nederlandse Estafettekampioenschappen een bronzen medaille weten te bemachtigen.

Hoewel nog vroeg in het seizoen toonden de getalenteerde junioren 2 zwemsters aan al in prima vorm te verkeren. Valérie Sakkers, Fay Boxum, Esmee Mulder, Féline Sam en Elise Schaapveld doken keer op keer onder hun inschrijftijd en wisten daarmee een prachtige derde plaats en dus de bronzen plak te behalen.

Ook Kim Westerink, Jolijn Liezen, Carlein Polinder, Roos Arnold, Puk Lubbers en Veerle Riezebos lieten zien totaal niet onder de indruk te zijn van al dat zwemgeweld in het indrukwekkende Pieter van den Hoogenbandzwemstadion. Ook zij noteerden fors snellere eindtijden en zwommen zich naar het brons.

Naast de meisjes junioren hadden ook de meisjes minioren 5, de jongens junioren 2 en 4 en het dames team zich geplaatst voor het NK. De teams van de meisjes minioren 5 en jongens junioren 4 noteerden een top 10 eindtijd en werden respectievelijk 9e en 8e. De jongens junioren 2 zwommen zich naar een keurige 15e plaats terwijl de dames ondanks hun zeer jonge leeftijd een prima 19e plaats wisten te bereiken.