Minioren ZV 44 excelleren in Dordrecht

Gepost 2019/08/11

De minioren van ZV 44 hebben zondag 30 juni 2019 prima gepresteerd bij de Jaargangfinale in Dordrecht. Storm Boxum, Valérie Sakkers, Youp Stuifzand en Anique Polinder hadden zich voor de finale weten te plaatsen.

Storm Boxum mocht maar liefst vier keer starten. Op zijn eerste afstand, de 100 meter schoolslag, toonde hij meteen aan in topvorm te verkeren. In een fenomenale tijd van 1.20.26 zwom hij zich naar de hoogste plaats op het erepodium en wist hij zich het goud en daarmee de kampioenstitel toe te eigenen. Ook op de 400 meter vrije slag én de 100 meter vrije slag liet de talentvolle jonge zwemmer zien totaal niet onder de indruk te zijn van het sterke deelnemersveld. Op beide afstanden pakte hij nog eens een bronzen plak. De 200 meter vrije slag was goed voor een prima vierde plaats in het eindklassement.

Ook teamgenoten Valérie Sakkers en Youp Stuifzand verschenen vier keer aan de start. Sakkers kwam uit op de 100 meter schoolslag, de 200 meter vrije slag, de 100 meter rugslag én de 100 meter vrije slag. Op de 100 meter schoolslag wist zij een top 10-notering in het eindklassement te bemachtigen. Stuifzand kwam in actie op de 200 meter wisselslag, de 100 meter schoolslag, de 50 meter vlinderslag én de 100 meter vrije slag. Zijn snelle eindtijd op de 100 meter schoolslag leverde hem zelfs een prachtige vijfde plaats in het klassement op.
Anique Polinder mocht de 200 meter vrije slag voor haar rekening nemen. Net als haar teamgenoten wist ook zij een keurige eindtijd neer te zetten.

De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar en wordt ook wel het officieuze Nederlands kampioenschap lange baan zwemmen voor minioren genoemd. De minioren van ZV 44 kunnen terugkijken op een zeer geslaagde finale.