Brons en zilver voor Daniƫlle Meinema op NK Open Water

Gepost 2019/09/22

Daniëlle Meinema heeft een bronzen en zilveren medaille weten te bemachtigen op de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen.

De kampioenschappen vonden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019 op 't Waaltje in Heerjansdam.

Haar 5000 meter vrije slag resulteerde in een prachtige derde plaats waarna op de tweede dag de 3000 meter schoolslag nog eens goed was voor de zilveren plak.

Samen met teamgenoten Isabelle Meinema, Naomi Polinder, Michelle van den Berg en Robin van den Berg hield zij de eer van ZV 44 ook op het open water heel hoog. Ondanks de bizarre weersomstandigheden met een harde windkracht uitschietend tot zelfs windkracht 7, toonde het team van ZV 44 aan karakter te hebben. Hun vechtlust in het golvende parcours was op zijn minst bewonderenswaardig te noemen.