18 mei 2019: Overijsselse kampioenschappen lange baan dag 1

Gepost 2019/05/18

Zaterdag 18 mei 2019 was de aftrap van de Overijsselse kampioenschappen lange baan van dit seizoen die verdeeld over twee weekenden worden gehouden in het Twentebad in Hengelo.

ZV 44 verscheen met een hecht team van 24 zwemmers aan de start. De sfeer zat er zoals gewoonlijk goed in. Gemotiveerd, enthousiast, gedreven... deze woorden waren zeker van toepassing. Er werd dan ook snoeihard gezwommen met als resultaat maar liefst zeven gouden, negen zilveren én acht bronzen medailles.

Overijssels kampioen werden: Carlein Polinder (200 meter rugslag), Roos Arnold (100 meter schoolslag), Daniëlle Meinema (200 meter vrije slag), Lindsey Berghuis (200 meter rugslag), Sven Klink (200 meter wisselslag én 200 meter schoolslag) en Lotte Pieterman (100 meter schoolslag).

Het zilver ging naar: Carlein Polinder (200 meter vrije slag én 50 meter vlinderslag), Roos Arnold (200 meter vrije slag), Nora Weerman (200 meter vrije slag), Daniëlle Meinema (100 meter schoolslag), Lindsey Berghuis (200 meter vrije slag), Robin van den Berg (200 meter wisselslag), Vince van der Pal (50 meter rugslag), Lotte Pieterman (50 meter vlinderslag).

De bronzen plak werd mee naar huis genomen door: Puk Lubbers (200 meter vrije slag), Jolijn Liezen (200 meter rugslag), Nora Weerman (100 meter schoolslag én 50 meter vlinderslag), Lindsey Berghuis (50 meter vlinderslag), Robin van den Berg (50 meter rugslag) en Veerle Riezebos (100 meter schoolslag én 200 meter rugslag).

Naast de medaillewinnaars zwommen ook Isabelle Meinema, Michelle van den Berg, Naomi Polinder, Michelle van den Hoofdakker, William Kragt, Hugo Lamtink, Kim Bakker, Denice Koolman, Melissa de Lang, Ruben Hoeve, Boaz Schuurman en Yoren van Aalst, prima tijden en werd menig persoonlijk record aan flarden gezwommen.