U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Laatste Nieuws

Bedankt stemmers!

Onze zwemvereniging heeft dankzij jullie een prachtig bedrag binnengehaald bij de Rabo Clubsupport actie. Maar liefst € 404,99 gaat naar de clubkas van ZV 44. Hiermee kunnen wij investeren in de professionalisering van onze vereniging door het (verder) opleiden van trainers en het aanbieden van opleidingen en stagemogelijkheden aan onze jeugd. 

Wat een fantastisch resultaat!

Afbeeldingsgalerie

Sponsor ZV 44!

 

SponsorKliks - laatste stand

 

Wedstrijden

Leden van ZV 44 nemen regelmatig deel aan verschillende wedstrijden. Alle wedstrijden zijn opgenomen in de wedstrijdkalender.
Vanaf de leeftijd van 6 jaar is het mogelijk mee te doen aan verschillende soorten wedstrijden. Naarmate het niveau van de zwemmers hoger wordt, kun je aan meer (soorten) wedstrijden deelnemen. Onderstaand volgt een kort overzicht.
Bij het zwemmen zijn de zwemmers ingedeeld in categorieën per leeftijd en elk zwemseizoen schuiven de zwemmers een categorie op. Een overzicht van alle categorieën is te vinden via DEZE link.  

Minioren-Junioren circuit

Deze wedstrijden zijn bedoeld voor zwemmers tussen de 7 en 15 jaar die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Er kunnen twee tot drie afstanden per keer worden gezwommen, variërend van 50 tot 400 meter. Er zijn vier wedstrijden per seizoen en in het seizoen 2018-2019 zwemt ZV 44 mee in een poule in Zutphen. 

Competitie

In het seizoen 2019-2020 komt ZV 44 uit in de landelijke B-competitie. Er zijn vier wedstrijden per seizoen en deze wedstrijden zijn bedoeld voor alle zwemmers van ZV 44 die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Het gaat hierbij om de teamprestatie, want er wordt een puntentelling bijgehouden op basis van de gezwommen tijden van zwemmers in verschillende leeftijdsklassen en over verschillende slagen/afstanden. Bijna alle competitiewedstrijden zijn in het seizoen 2019-2020 in Zwolle, enkel de tweede wedstrijd wordt gezwommen in Culemborg.

Open water wedstrijden

Gedurende de zomermaanden worden er door het hele land verschillende wedstrijden georganiseerd in het open water. Op de wedstrijdkalender van ZV 44 is een aantal wedstrijden te vinden waarvoor zwemmers van ZV 44 kunnen inschrijven.

Kampioenschappen

Jaarlijks komen diverse zwemmers van ZV 44 uit bij verschillende kampioenschappen. Voor de minioren (zwemmers tot 12 jaar) zijn er Overijsselse kampioenschappen (sprint in het voorjaar en overige afstanden in de zomer) en voor de snelste zwemmers van het land de jaargangfinales (in het voorjaar en in de zomer). Daarnaast is er de jaarlijkse minioren clubmeet (een teamwedstrijd). Voor de zwemmers vanaf 12 jaar (junioren, jeugd en senioren) zijn er Overijsselse Kampioenschappen korte baan (A- en B-kampioenschappen in een 25 meter bad) in november/december, een NK korte baan in december, Overijsselse Kampioenschappen voor lange afstanden in het voorjaar, aparte NK's voor lange afstanden en in de zomer de Overijsselse A- en B-kampioenschappen en NK's op de lange baan (50 meter bad).

Eigen wedstrijden

ZV 44 organiseert jaarlijks ook zelf wedstrijden in Zwolle, waaronder de wedstrijden uit hiervoor genoemde competitiewedstrijden, enkele limietwedstrijden en meerdere LAC-wedstrijden (Lange Afstand Circuit). Ook organiseert ZV 44 eigen evenementen zoals de Vrolijkheid Swim en de clubkampioenschappen als seizoensafsluiting.

Overige wedstrijden

Naast voornoemde wedstrijden worden door veel verenigingen ook nog andere wedstrijden georganiseerd waaraan leden van ZV 44 kunnen deelnemen, zoals de jaarlijkse sprintwedstrijd in Steenwijk, de Den Braven Trofee in Dronten, diverse limietwedstrijden in bijvoorbeeld Nijmegen en Eindhoven en het internationale sprinttoernooi in Hagen, Duitsland. Speciaal voor masters (zwemmers van 20+) staan er gedurende het seizoen diverse wedstrijden van het Zuyderzee Masters Circuit op de kalender. Er zijn veel verschillende soorten wedstrijden, waarbij soms een beker kan worden gewonnen als team en soms zijn er medailles of andere prijzen voor individuele zwemmers. De ene keer gaat het erom ervaring op te doen met het zwemmen van series en finales, een andere keer is het doel limieten halen voor kampioenschappen. Maar het kan ook gewoon leuk zijn om eens een bepaalde slag/afstand proberen vol te houden en een tijd neer te zetten of een eerder gezwommen tijd te verbeteren.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?