U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Laatste Nieuws

Bedankt stemmers!

Onze zwemvereniging heeft dankzij jullie een prachtig bedrag binnengehaald bij de Rabo Clubsupport actie. Maar liefst € 404,99 gaat naar de clubkas van ZV 44. Hiermee kunnen wij investeren in de professionalisering van onze vereniging door het (verder) opleiden van trainers en het aanbieden van opleidingen en stagemogelijkheden aan onze jeugd. 

Wat een fantastisch resultaat!

Afbeeldingsgalerie

Sponsor ZV 44!

 

SponsorKliks - laatste stand

 

Trainingsgroepen

Bij ZV 44 zijn alle zwemmers ingedeeld in groepen met een vissennaam. Er zijn drie hoofdgroepen: beginnende/recreatieve zwemmers, wedstrijdzwemmers en masters (volwassenen). Twee keer per seizoen (in december en in juni) wordt gekeken welke zwemmers in aanmerking komen om de volgende periode door te schuiven van de recreatieve groep naar de wedstrijdgroep of binnen de wedstrijdgroep naar een andere groep. Dit gebeurt in overleg tussen trainers, zwemmers en ouders. Incidenteel zijn daarnaast, in overleg, tussentijdse aanpassingen mogelijk. Onderstaand volgt een korte toelichting van de kenmerken van elke groep, het aantal trainingen per groep en het doel van de trainingen. 

Beginnende/recreatieve zwemmers

 

Guppies

De Guppies zijn zwemmers tussen de 5 en 9 jaar met minimaal een A-diploma. Tijdens de training worden op een speelse manier allerlei trainingsvormen aangeboden met als doel de kinderen nadat ze hun diploma hebben behaald, (nog) vertrouwd(er) te maken met bewegen in het water, zodat ze veilig en zelfstandig kunnen zwemmen. De trainingen zijn 1 of 2 x per week 45 minuten.

GuppyGuppy

Karpers

De groep Karpers is bedoeld voor zwemmers van 9 tot ongeveer 12 jaar die één of twee keer per week willen trainen. De trainingen duren 45 minuten. In deze groep kunnen de zwemmers hun zwemvaardigheden ontwikkelen en komt de techniek van alle zwemslagen en zwemonderdelen aan bod.

KarperKarper

Snoeken

Zwemmers vanaf ongeveer 12 jaar die het leuk vinden één of twee keer per week 45 minuten lekker actief te zwemmen, kunnen terecht in de groep Snoeken. In deze groep wordt gewerkt aan zowel het verbeteren van de techniek van de zwemslagen als het vergroten van de zwemconditie.

SnoekSnoek

Wedstrijdzwemmers

 

Zebravissen

Deze groep is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar die met enige regelmaat deelnemen aan wedstrijden. In deze groepen zwemmen de kinderen twee tot drie keer per week een uur. Naast de basistechniek van alle zwemslagen wordt ook de basis van alle andere zwemonderdelen, zoals keerpunten, start, finish en de onderwaterfase aangeleerd.

ZebravisZebravis

Goudvissen

De Goudvissen zijn minioren-zwemmers tussen de 8 en 11 jaar die zeer regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Er wordt drie tot vijf keer per week een uur tot 1,5 uur getraind waarbij naast het verbeteren van de techniek van alle zwemslagen en andere zwemonderdelen, ook een begin wordt gemaakt met het aanleren van verschillende trainingsvormen. Daarnaast krijgt deze groep regelmatig speelse vormen van landtraining aangeboden.

GoudvisGoudvis

Forellen

Deze groep bestaat uit junioren-zwemmers tussen de 11 en 13 jaar die twee tot drie keer per week een uur zwemmen en regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Er is veel aandacht voor het verbeteren techniek van de zwemslagen het uitbouwen van de totale zwemconditie.

ForelForel

Kabeljauwen

De groep Kabeljauwen bestaat uit junioren- en jeugdzwemmers tussen de 14 en 17 jaar die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. Er wordt drie tot vijf keer per week een uur tot 1,5 uur gezwommen met aandacht voor het optimaliseren van de techniek en het  zwemmen in verschillende trainingsvormen.

KabeljauwenKabeljauwen

Dolfijnen

De Dolfijnen zijn zwemmers tussen de 12 en 16 jaar met de ambitie om op regionaal en waar mogelijk nationaal niveau te zwemmen. De Dolfijnen trainen tussen de vier en zeven keer per week waarbij de trainingsduur varieert van een uur tot twee uur. De nadruk ligt op het verbeteren van de individuele techniek van de zwemmers en het leren trainen in verschillende trainingszones. Landtraining is een standaard onderdeel van het totale trainingsaanbod.

DolfijnenDolfijnen

Haaien

De Haaiengroep bestaat uit zwemmers vanaf 15 jaar en ouder met de ambitie te presteren op nationaal niveau. In deze groep ligt de nadruk op het optimaliseren van de eigen zwemtechniek en een individuele aanpak in de trainingsopbouw, uitgaande van ieders persoonlijke doelstellingen.

HaaiHaai

Volwassenen

 

Orka's

Voor de zwemmers uit de groep Orka's zijn er verschillende trainingsmogelijkheden per week variërend van een uur tot anderhalf uur. De inhoud van het zwemprogramma wordt samengesteld op basis van de doelen en wensen van de individuele zwemmers. Zo traint een aantal zwemmers in deze groep voor deelname aan triatlons en is het mogelijk om mee te doen aan wedstrijden.

Orka'sOrka's

Zeilvissen

Voor volwassenen die graag aan hun algemene conditie willen werken en graag de verschillende zwemslagen beter willen leren, bestaat de mogelijkheid te zwemmen in de groep Zeilvissen. Meerdere keren per week zijn er mogelijkheden om te zwemmen. De trainingsduur is 45 minuten tot een uur.

ZeilvisZeilvis

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?