U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Laatste Nieuws

Online trainingen via Instagram! 

Door de coronacrisis liggen de zwemtrainingen helaas al een tijdje stil. Om toch fit en in beweging te blijven, bieden de trainers dagelijks challenges en landtrainingen aan via een voor leden te volgen Instagramaccount: zv44_trainingen

Jij doet toch ook mee? 

Afbeeldingsgalerie

Sponsor ZV 44!

 

SponsorKliks - laatste stand

 

Trainingsgroepen

Bij ZV 44 zijn alle zwemmers ingedeeld in groepen met een vissennaam. Er zijn drie hoofdgroepen: beginnende/recreatieve zwemmers, wedstrijdzwemmers en masters (volwassenen). Twee keer per seizoen (in december en in juni) wordt gekeken welke zwemmers in aanmerking komen om de volgende periode door te schuiven van de recreatieve groep naar de wedstrijdgroep of binnen de wedstrijdgroep naar een andere groep. Dit gebeurt in overleg tussen trainers, zwemmers en ouders. Incidenteel zijn daarnaast, in overleg, tussentijdse aanpassingen mogelijk. Onderstaand volgt een korte toelichting van de kenmerken van elke groep, het aantal trainingen per groep en het doel van de trainingen. 

Beginnende/recreatieve zwemmers

 

Guppies

De groep Guppies bestaat uit kinderen tussen de 5 en 9 jaar met minimaal een A-diploma. De zwemmers in deze groep kunnen één of twee keer per week 45 minuten zwemmen. Tijdens de training worden op een speelse manier allerlei trainingsvormen aangeboden met als doel de kinderen nadat ze hun diploma hebben behaald, (nog) vertrouwd(er) te maken met bewegen in het water, zodat ze veilig en zelfstandig kunnen zwemmen.

GuppyGuppy

Karpers

De groep Karpers is bedoeld voor zwemmers van 9 tot ongeveer 12 jaar die één of twee keer per week willen trainen. De trainingen duren 45 minuten. In deze groep kunnen de zwemmers hun zwemvaardigheden ontwikkelen en komt de techniek van alle zwemslagen en zwemonderdelen aan bod.

KarperKarper

Kabeljauwen

De groep Kabeljauwen bestaat uit zwemmers tussen de 12 en 14 jaar. In deze groep zwemmen de kinderen een of twee keer per week 45 minuten. Er wordt gewerkt aan de basistechniek van alle zwemslagen en de andere zwemonderdelen, zoals keerpunten, start en finish en de onder water fase.

KabeljauwenKabeljauwen

Snoeken

Zwemmers vanaf ongeveer 14 jaar die het leuk vinden één of twee keer per week 45 minuten lekker actief te zwemmen, kunnen terecht in de groep Snoeken. In deze groep wordt gewerkt aan zowel het verbeteren van de techniek van de zwemslagen als het vergroten van de zwemconditie.

SnoekSnoek

Wedstrijdzwemmers

 

Goudvissen

De groep Goudvissen is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. In deze groepen zwemmen de kinderen twee tot vier keer per week 45 minuten tot een uur. Naast de basistechniek van alle zwemslagen wordt ook de basis van alle andere zwemonderdelen, zoals keerpunten, start, finish en de onder water fase aangeleerd. Daarnaast krijgt deze groep regelmatig speelse vormen van landtraining aangeboden rondom de zwemtrainingen.

GoudvisGoudvis

Dolfijnen

De Dolfijnengroep is bedoeld voor zwemmers tussen de 11 en 15 jaar, die regelmatig deelnemen aan wedstrijden. De Dolfijnengroep 2 traint tussen de twee en vijf keer per week waarbij de trainingsduur varieert van een uur tot twee uur. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de techniek van alle slagen en zwemonderdelen en er wordt gestart met het leren trainen in verschillende trainingszones. Naast de zwemtrainingen is er voor de zwemmers uit de groep Dolfijnen ook een tot twee keer per week landtraining.

DolfijnenDolfijnen

Haaien

De Haaiengroep is bedoeld voor zwemmers van 14 jaar en ouder. Er zijn zeven zwemtrainingen per week mogelijk en daarnaast staat er een tot drie keer per week land/krachttraining op het programma. In deze groep ligt de nadruk bij de trainingen op het optimaliseren van de individuele zwemtechniek en het toewerken naar regionale en landelijke kampioenschappen.

HaaiHaai

Volwassenen

 

Orka's

Voor de zwemmers uit de groep Orka's zijn er vier verschillende trainingsmogelijkheden per week variërend van 45 minuten tot anderhalf uur. Bij de inhoud van het zwemprogramma wordt waar mogelijk rekening gehouden met de doelen en wensen van de individuele zwemmers. Zo traint een aantal zwemmers in deze groep voor deelname aan triatlons en is het mogelijk om mee te doen aan wedstrijden voor masters (zwemwedstrijden voor volwassenen).

Orka'sOrka's

Zeilvissen

Voor volwassenen die graag aan hun algemene conditie willen werken en de graag de verschillende zwemslagen beter willen leren, bestaat de mogelijkheid te zwemmen in de groep Zeilvissen. Meerdere keren per week zijn er mogelijkheden om te zwemmen. De trainingen zijn 45 minuten tot een uur.

ZeilvisZeilvis

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?